Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks

Eigen moutproductie

Mout is een natuurproduct dat al honderden jaren wordt gebruikt – eerst in brouwerijen, maar later ook in bakkerijen als bakingrediënt. Meer dan 160 jaar ervaring en knowhow maken van IREKS een expert op het gebied van mout, en dat is van vitaal belang! Want alleen wie de moutprocessen begrijpt en de kenmerken van zijn moutproducten kent, kan ze op een gerichte manier gebruiken.

Het bijzondere van IREKS: Als fabrikant van bakkerij-ingrediënten met een eigen moutproductie hebben wij invloed op de hele keten van toegevoegde waarde, te beginnen met de selectie van de zaden samen met onze contractboeren en eindigend met een individueel smaakadvies voor onze klanten. Op deze basis kunnen wij een verscheidenheid aan mouten aanbieden en zo  – als partner voor aroma en smaak – voldoen aan uw gepersonaliseerde behoeften.

Mogelijke presentatievormen variëren van meel via pasta tot vloeibare producten; lichte en donkere moutvariaties op basis van verschillende graansoorten zoals gerst, tarwe of spelt vormen de basis van onze productdiversiteit. Bovendien bieden specifieke aromakenmerken zoals een karamel- of geroosterd aroma ontelbare toepassingsmogelijkheden voor een onmiskenbare smaak. Niet voor niets zijn wij een van de grootste producenten van speciale mouten ter wereld!

En we blijven ontwikkelen: ultramoderne mouterijen en een brede waaier van productieprocessen zorgen voortdurend voor nieuwe mouten en de beste kwaliteit. Veel van deze moutproducten maken, als essentiële onderdelen, deel uit van onze bakkerij-ingrediënten.

Maak kennis met de verscheidenheid aan IREKS-mouten en overtuig uw klanten met aromatische bakcreaties overvol van smaak!