Van nature het beste
Zekerheid ontstaat doordat
men zelf zeker is
Ireks
Nederlands > KWALITEIT> Hightech-productie

Hightech-productie zorgt voor productzekerheid en hygiëne

IREKS produceert kwaliteit. Wij hanteren deze leidraad in de bedrijfsfilosofie consequent in de productie van bakkerijgrondstoffen. Een gesloten en volautomatisch mengsysteem per lot garandeert zekerheidsstandaards van het hoogste niveau.

In het mengsysteem per lot van IREKS worden de grondstoffen niet via pijpleidingen gedoseerd, maar direct in een lotcontainer. Zij volgen volautomatisch de receptgestuurde productieroute en halen ingrediënt na ingrediënt zelfstandig op. De hoeveelheden worden via de ingebouwde precisieweegschaal gedoseerd. Daarna rijden de automatisch gestuurde lotcontainers naar het mengstation en storten ten slotte het afgewerkte product in de verpakking.

Alles wat met de producten in aanraking komt, kan in modules verdeeld en gereinigd worden. Dit vermijdt ongewilde crosscontaminatie.

Het geïntegreerde laboratorium begeleidt elke procesfase d.m.v. kwaliteitscontroles. Bovendien wordt de complete materiaalstroom voorzien van barcodes. Alle handelingen die de kwaliteit beïnvloeden, worden met een digitale handtekening van de medewerker via een persoonlijke chipkaart geregistreerd. Elk lot kan daardoor snel en volledig tot de oorspronkelijke grondstof getraceerd worden.

Nieuwe technologieën effenen zo de weg naar de toekomst, verhogen de efficiëntie en voldoen aan de hoogste eisen, zelfs op vlak van milieu. Zo helpen ze ons een belofte waar te maken, die wij onze klanten dag na dag doen: ook in de toekomst op een betrouwbare manier een gevarieerd productaanbod en de best mogelijke kwaliteit en condities aanbieden.