Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks
Nederlands > NIEUWS> Mout voor de bakkerij

Mout voor de bakkerij

Om goede bakkerij- en patisserieproducten te maken, heb je ingrediënten van hoge kwaliteit nodig. Met IREKS-moutproducten geeft u uw bakkerijproducten een uniek karakter.

Mout wordt al sinds het midden van de 19e eeuw gebruikt als ingrediënt in bakkerijen. Toen Johann Andreas Ruckdeschel, de zoon van de stichter van IREKS, in 1900 het eerste meelvormige, enzymactieve bakmiddel op basis van mout ontwikkelde, zou niemand gedacht hebben dat hoogwaardige mout zelfs na meer dan 100 jaar nog steeds een basisingrediënt zou zijn tussen de moderne bakkerij-ingrediënten.

Mout is echter nooit vergeten en heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een echt trendproduct. Met specifieke aromakenmerken zoals karamel, geroosterd of kruidig, biedt het een brede waaier aan toepassingen voor een onmiskenbare smaak. Dit stelt bakkers in staat hun eigen bakrecepten een zeer individuele toets te geven. Maar mout kan nog meer. Naast een geoptimaliseerde deegontwikkeling zorgt het gebruik van moutproducten voor een aantrekkelijke bruinkleuring van korst en kruim, en voor een betere versheid van de bakkerijproducten.

Wat maakt IREKS zo bijzonder?

Als fabrikant van bakkerij-ingrediënten beschikken wij over een eigen mout- en moutextractproductie en controleren wij alle verwerkingsstadia. Gerst, tarwe, spelt en rogge vormen de basis voor een breed scala van moutproducten: in poedervorm, pasta en vloeibare vorm, licht of donker. Met onze eigen landbouwhandelsonderneming zijn wij reeds van bij de keuze van het veld betrokken bij de teelt van het graan en beïnvloeden wij reeds in een vroeg stadium de kwaliteit van onze mouten. Dit geeft ons ook de mogelijkheid om tegemoet te komen aan individuele wensen van klanten of om in te spelen op bepaalde trends.

Tenslotte werken onze competente smaakexperts samen met onze klanten aan individuele productoplossingen en bieden zij gespecialiseerde technische ondersteuning, bijvoorbeeld bij de keuze van het juiste moutproduct.

Ontdek ons uitgebreide gamma aan IREKS-mouten en laat u adviseren door onze smaakexperts!