Van nature het beste
Variatie en genieten
in steeds nieuwe dimensies
Ireks
Nederlands > ASSORTIMENT> Glutenvrije producten

Glutenvrij en toch genieten

Glutenvrije voeding – oorspronkelijk bedoeld en noodzakelijk voor mensen die lijden aan coeliakie - is nu meer en meer een trend aan het worden. Veel mensen maken nu bewust de keuze om gluten uit hun voeding te schrappen. Op die manier worden gebakken, glutenvrije producten steeds belangrijker en vormen ze een basis voor deze vorm van voeding.

Coeliakiepatiënten lijden aan een intolerantie aan de proteïne "gluten". Indien deze mensen voedsel consumeren dat gluten bevat, wordt het weefsel van de dunne darm aangetast, waardoor ze lijden aan spijsverteringsproblemen en tal van andere ongespecificeerde symptomen die het stellen van een diagnose vermoeilijken. De enige oplossing tot behandeling is een glutenvrij dieet.

Vooral de productie van gebakken goederen zonder gluten is een ware uitdaging. Gluten komen voor als structurele proteïne in tarwe, spelt, rogge, haver en gerst en voorzien deze grondstoffen van hun bakgeschiktheid.

Gebakken glutenvrije goederen zijn in opmars. Wij bieden bakkers van over de hele wereld een uitgebreid productenassortiment, inclusief informatie, over het veilig glutenvrij bakken. Op die manier wordt de kwaliteit van de meest gevarieerde goederen verzekerd. Bent u hierin geïnteresseerd, neem dan contact op met ons.