Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks

Spelt – alles uit één bron

Transparantie en veiligheid worden steeds belangrijker voor de consument. Zij willen vaak precies weten waar hun voedsel vandaan komt en waar het van gemaakt is. Daarom zijn wij er vanaf het begin bij betrokken, zodat wij elke stap van het proces aan onze hoge kwaliteitsnormen kunnen aanpassen.

Maar wat houdt dat nu precies in? Samen met onze contractboeren bepalen we de speltteelt vanaf de selectie van het zaad tot en met de bepaling van het juiste oogsttijdstip. Daarna wordt het graan in onze eigen speltpellerij ontdaan van het vliesje en vervolgens gemalen in onze speltmolen. De gemalen eindproducten worden uiteindelijk als hoogwaardige ingrediënten verwerkt in veel van onze producten.

De laatste jaren is spelt een populair alternatief voor tarwe geworden. De verwerking van dit graan is echter niet altijd gemakkelijk, omdat de bakeigenschappen van speltmeel sterk afhankelijk zijn van de variëteit en het teeltgebied. Om een constante bakkwaliteit te garanderen, moet men dus precies weten wat men moet doen.

IREKS ondersteunt u bij deze uitdagingen met praktische oplossingen. Onze knowhow strekt zich uit van de keuze van het speltras tot de analyse van de korrel en de perfecte samenstelling van de ingrediënten. En ons laboratorium voor ultra-sporenanalyse, dat uniek is in de sector, helpt ons om spelt van bijzonder nabij te bekijken. Kort samengevat: een grondige kwaliteitsbeoordeling van de korrel tot aan het eindproduct.