Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks
Nederlands > NIEUWS> Grondstof. Verfijning. Perfectie.> In ongeveer 20 stappen naar moutextract

In ongeveer 20 stappen naar moutextract

De productie van onze eigen moutextracten is de kroon op onze moutcompetentie! Bij de creatie van onze mouten hebben we alles in eigen handen, van de selectie van de zaden tot het afgewerkte gemoute graan. Met de verwerking tot moutextract voegen wij in een volgende fase de verfijning toe. Geen enkele andere fabrikant van bakkerijingrediënten integreert deze procesketen zo volledig als IREKS.

Als uniek aromaproduct vereisen moutextracten speciaal geselecteerd moutgraan. Tijdens het raffinageproces, dat bestaat uit meerdere stappen, vervaardigen wij lichte en donkere moutextracten in onze ultramoderne brouwzaal door te wassen, te zuiveren en in te koken, steeds onder voortdurende controle van alle relevante parameters. Deze extracten worden uiteindelijk toegevoegd aan onze eigen producten of ze worden door onze klanten gebruikt in een brede waaier van bakkerijproducten.

Zoals bij al onze processen hebben de hoogste kwaliteit en veiligheid onze grootste prioriteit wanneer het gaat om moutextract. Daarom doorlopen wij ongeveer 20 stappen op weg naar het eindproduct, onder andere constante controles en vier uitgebreide kwaliteitstests. De nieuwste technologie helpt ons niet alleen om niets aan het toeval over te laten, maar ook om op een energiebesparende en duurzame manier te produceren.

Bovendien zorgt moutextract bij gebruik in bakproducten in de eerste plaats voor een uniek aroma en een unieke smaak. Afhankelijk van de wensen, kan men bijvoorbeeld toetsen van karamel en kruiden of zelfs geroosterde en honing toetsen creëren, die zich tijdens het bakken ontplooien en vooral in de korst merkbaar zijn.