Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks
Nederlands > NIEUWS> VEGGIEKORN®

VEGGIEKORN® - Het veganistische alternatief

Uit wereldwijde consumentenonderzoeken blijkt dat er steeds meer consumenten letten op de samenstelling van hun voeding. Zo groeit de markt van speciaal producten zoals: lactosevrije melkproducten, glutenvrij brood en banket of veganistische snacks, met 20% per jaar.

Niet alleen consumenten met een voedselintolerantie of een bepaalde allergie kiezen voor een speciaal product, maar ook steeds meer mensen vanuit een bepaalde overtuiging of lifestyle zoals het veganisme.

De veganistische levenswijze is een afgeleide van “vegetarisch” waarbij op geen enkele wijze dierlijke of van een dier afkomstige producten geconsumeerd mag worden. Deze stijgende trend naar diervrije producten, het “veganisme”, biedt natuurlijk ook kansen voor de bakkerij.

De zorgvuldig samengestelde ingrediënten van VEGGIEKORN® voldoen precies aan deze veganistische voedingsfilosofie.

VEGGIEKORN® bevat geen ingrediënten van dierlijke oorsprong en wordt zonder bakkersgist vervaardigd, wat daarmee niet alleen interessant is voor veganisten maar ook voor consumenten met speciale voedingswensen. Naast dat het veganistisch, lactosevrij en gistvrij is, geven de grote hoeveelheid granen en zaden in VEGGIEKORN® een lekkere stevige structuur en een grove bite. De mild nootachtige smaak en goede bite valt bij iedereen goed in de smaak.

Meer informatie? Vraag ernaar bij uw baktechnisch adviseur.