Van nature het beste
Nieuws van IREKS:
Internationaal actueel op de hoogte
Ireks
Nederlands > NIEUWS> Omschakeling van IFS naar FSSC

Omschakeling van IFS naar FSSC

Tot op heden was IFS (International Featured Standard) de fundamentele bouwsteen van ons kwaliteitsmanagement systeem. Het wordt nu vervangen door de FSSC Standaard, die internationaal steeds meer aan belang wint.

Om nog beter te voldoen aan de eisen van de markt, werd IREKS voor het eerst in september 2015 gecertificeerd volgens FSSC 22000 (Food Safety System Certification 22000). Vergeleken met het IFS, biedt deze onafhankelijke internationale standaard veel voordelen en draagt deze bij tot het behouden en verder optimaliseren van de hoge kwaliteitseisen.

Naast retail, zijn ook deskundigen, onder andere uit het gebied van productie en voedseltoezicht, betrokken bij de verdere ontwikkeling van de FSSC. Op deze manier zijn verbeteringen vanuit verschillende invalshoeken mogelijk. Bovendien is de FSSC-standaard, na erkenning door de GFSI (Global Food Safety Initiative) een exacte equivalent van de BRC Global Standard (British Retail Consortium Global Standard) en de IFS.

Het is duidelijk dat IREKS, dankzij de verdere ontwikkelingen van onze certificering, constant streeft naar een uiterst hoogwaardig kwaliteits- en voedselveiligheidsbeleid.