Van nature het beste
Service - voor ons het bewijs van een echt partnerschap
Ireks
Nederlands > SERVICE> Webinars> Bloemanalyse – een diepere blik op bloemsoorten

IREKS eCampus [LIVE]:
"Bloemanalyse – een diepere blik op bloemsoorten"

Wat is het belang van bloemanalyse in de bakkerij?

Bloem speelt een centrale rol in de bakkerij, omdat het een beslissende invloed heeft op de kwaliteit van de producten die ermee worden gemaakt. Daarom is kennis van bloemsoorten, hun specificaties en kwaliteiten een belangrijke factor voor succes in het dagelijkse werk van een bakker.

In onze webinar zal onze expert Jan Ronniger uitleggen hoe bloemanalyse werkt en wat het belang ervan is voor het bakken. De webinar is verdeeld in twee delen. In het eerste deel leert u alles wat u moet weten over sensorische controles, het verband tussen het mineraalgehalte en het bloemtype, de zetmeelkwaliteit en de enzymactiviteit. Het tweede deel richt zich op de hoeveelheid eiwitten en de kwaliteit van bloemsoorten.

Duik met ons in de wereld van bloem en verbreed uw kennis!

Inhoud:

  • Wat is het belang van bloemanalyse in de bakkerij?
  • Sensorische controle van gemalen graanproducten
  • Verband tussen het mineraalgehalte en het bloemtype
  • Bepaling van de hoeveelheid en kwaliteit van glutenvormende eiwitten en hun invloed op de deeg- en bakeigenschappen
  • Bepaling van de zetmeelkwaliteit en de enzymactiviteit en hun invloed op de deeg- en bakeigenschappen

 

Live ervaring...

Jan Ronniger
IREKS bakcentrum

Assistent van de Directeur Internationaal

Christoph Popp
IREKS bakcentrum

Meesterbakker Internationaal

 

Noteer de datum!

Datum: 
15 april 2021 – deel 1 + deel 2 (Engels)

Tijd:  10.00 uur (CET)

Duur: 60 minuten (gevolgd door een vraag- en antwoordsessie)

Deelnamekosten: gratis

 

Contactgegevens:

Frank Weiskopf
ecampus-live-1@ireks.com